Systeemtherapie

Wat is systeemtherapie?

Systeemtherapie wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd en heeft betrekking op alles wat een belangrijk onderdeel van de leefwereld van de cliënt uitmaakt. Vaak ervaren we dat problemen die bij kinderen of jongeren spelen niet alleen op te lossen zijn met individuele begeleiding of therapie. Er is vaak een positieve verandering in communicatie nodig tussen de verschillende gezinsleden.

Met welke vragen kan ik bij jullie terecht?

Systeemtherapie wordt ingezet bij bijvoorbeeld relatie- en gezinsproblemen. U kunt samen met uw partner op zoek gaan naar oplossingen in uw relatie of in de relatie met uw kinderen. Door vroegtijdig naasten te betrekken bij de therapie kan worden voorkomen dat de problemen groter worden. Psychomotorische therapie en systeemtherapie komen bij elkaar. Door middel van gesprekken en oefeningen achterhalen we samen de kern van het probleem. Als het probleem bekend is gaan we zoeken naar oplossingen.

Wilt u meer weten over systeemtherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Veelgestelde vragen 

Wat zijn voorbeelden van vragen waarmee je bij systeemtherapie terecht kan?

Voorbeelden van vragen voor systeemtherapie zijn: communicatieproblemen, ruzie en conflicten, spanningen in je relatie tot andere gezinsleden, ouders of schoolouders. Daarnaast kan je ook bij systeemtherapie terecht wanneer er bijvoorbeeld moeilijkheden zijn in het vormgeven aan een nieuw samengesteld gezin of bij echtscheiding.

Hoe wordt systeemtherapie vergoed?

Er zijn meerdere manieren waarop de therapie vergoed kan worden. Voor meer informatie mag u contact met ons opnemen via ons contact formulier of bellen naar ons algemene nummer.

Is het ook mogelijk om eenmalig een gesprek te hebben met een systeemtherapeut?

Ja, dit kan zeker. Hiervoor mag u contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Ons team

Emiel Pluimers

Systeemtherapeut / Teamcoördinator

e.pluimers@reggedok.nl
06-51169806

Emiel

Nathalie Loohuis

Systeemtherapeut

n.loohuis@reggedok.nl
06-82580120

Nathalie

Charlotte Pluimers-Vrielink

Psychomotorisch therapeut

c.pluimers@reggedok.nl
06-83031125

Charlotte

Contact