Psychomotorische therapie

Voor wie is psychomotorische therapie – PMT

Psychomotorische therapie (PMT) is een echte doe-therapie voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. In deze therapie leert u door middel van sport en spel met uzelf en uw omgeving om te gaan. Door in beweging te komen of juist stil te staan bij ervaringen leert u om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, te verwoorden en te begrijpen. De psychomotorische therapie biedt een veilige plek om uw gevoelens en gedachten te onderzoeken, nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met ander gedrag. Medewerking van de directe omgeving, bijvoorbeeld uw gezin, is daarbij bijzonder belangrijk. De psychomotorische therapie kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.

Met welke vragen kan ik bij jullie terecht?

PMT is geschikt voor iedereen die op een positieve en praktische manier met problemen om wil gaan. We kijken vooral naar kansen en bieden u handvatten. Praktisch handelen en het opdoen van succeservaringen staan centraal in deze voornamelijk non-verbale therapie. Ons lijf spreekt namelijk net zoveel, zo niet meer, als onze woorden. Enkele veel voorkomende hulpvragen:

 • Beheersen van impulsen
 • Leren concentreren en/of luisteren
 • Verbeteren van zelfinzicht
 • Leren samenwerken
 • Omgaan met winnen en verliezen
 • Plezier beleven aan bewegen
 • Uiten, durven, doen en doorzetten
 • Vrienden maken
 • Leren op tijd te stoppen
 • Zelfvertrouwen
 • Positief zelfbeeld
 • Niet zo snel boos worden

Wilt u meer weten over psychomotorische therapie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Veelgestelde vragen 

Mag ik zelf kiezen bij welke therapeut ik in behandeling ga?

Wanneer u zich aanmeldt voor therapie wordt er contact met u opgenomen en bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Het kan natuurlijk zijn dat u één van de therapeuten al kent en dat u daarom een voorkeur heeft. Toch kan het ook zo zijn dat een andere therapeut eerder plek heeft en net zo goed met u aan de slag kan met uw hulpvraag. Dit zullen wij met u bespreken tijdens het eerste contact. 

Moet ik sportief zijn of iets met sport hebben om in aanmerking te komen voor PMT?

Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte therapie en een behandelmethode voor psychische problemen. Als je last hebt van psychische problemen, is dat lichamelijk ook te merken. Bij PMT sta je stil bij de signalen die je lichaam geeft. Ook leer je lichaamssignalen en –ervaringen herkennen en ga je daar betekenis aan geven. Zoals je bij gedragstherapie werkt aan je psychische problemen door te praten, doe je dat bij PMT door te bewegen. Het is voor psychomotorische therapie niet nodig dat je een sportieve achtergrond hebt. Ook als je niet zo sportief bent, kan deze therapie geschikt zijn voor jou.

Ons team

Wilma van der Geer-Wibbelink

Psychomotorisch therapeut

w.vdgeer@reggedok.nl
06-12671367

Wilma

Lisanne Wubs

Psychomotorisch therapeut

l.wubs@reggedok.nl
06-82072538

Lisanne

Bente Westhoff

Psychomotorisch therapeut

b.westhoff@reggedok.nl
06-83273344

Bente

Contact