Naschoolse begeleiding

Voor wie is Naschoolse Begeleiding Reggedok – NBR

Binnen de NBR komen over het algemeen kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Echter kijken wij op individueel niveau naar wat passend is, wat maakt dat hier soms uitzonderingen in gemaakt worden. We werken met professionele groepsleiders en een vaste dag structuur. De groepen zijn klein, maximaal 8 kinderen en 2 begeleiders, waardoor elk kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. We bieden naschoolse opvang op woensdag- en zaterdagmiddag (13:00 – 17:00 uur). Daarnaast is er mogelijkheid tot vakantieopvang. De naschoolse begeleiding bieden wij aan, aan de OBS de Salto, Keizersdijk 25 in Rijssen. Hier zijn zowel binnen als buiten genoeg mogelijkheden om activiteiten te ondernemen.

Met welke vragen kan ik bij jullie terecht?

Wanneer één van de kinderen binnen het gezin een psychiatrische stoornis heeft, dan kan dit intensief zijn en veel energie vergen van de overige gezinsleden. Ook kan het zijn dat er minder tijd en aandacht is voor de overige gezinsleden. Draagkracht en draaglast kunnen daardoor uit balans zijn. Binnen de naschoolse begeleiding bieden wij ontlasting en ontspanning aan, waarbij er tevens op een speelse manier, in groepsverband, aan de individuele doelen van het kind wordt gewerkt. Denk hierbij aan het versterken van de sociale vaardigheden (samenspelen, opkomen voor jezelf of om hulp vragen) en aan het herkennen- en reguleren van emoties.

De NBR kan voor zowel het kind als voor de rest van het gezin een uitkomst zijn. Het kind krijgt van professionele groepsleiders de ondersteuning die het nodig heeft in een groep met leeftijdsgenoten. Daarnaast krijgen de overige gezinsleden de tijd om zich op te laden en tijd met elkaar door te brengen.

Wilt u meer weten over naschoolse begeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Ons team

Annelies Voortman-Broeze

Ambulant hulpverlener

a.voortman@reggedok.nl
06-83353139

Annelies

Stephanie Woesthuis-Rouwenhorst

Ambulant hulpverlener

s.rouwenhorst@reggedok.nl
06-57743087

Stephanie

Kelly Teunissen

Ambulant hulpverlener

k.teunissen@reggedok.nl
06-51169806

Kelly

Contact