Gezinsbegeleiding 

Voor wie is gezinsbegeleiding?

Bij gezinsbegeleiding staat het gezin centraal. Als het niet goed gaat met één van de gezinsleden, dan heeft dit invloed op iedereen in het gezin. In dat geval is het belangrijk om te kijken naar wat er wel goed gaat. Onze hulpverlening is gericht op het opsporen van de krachten van uw gezin, deze te benutten en te versterken, zodat jullie als gezin in de toekomst zelfstandig verder kunnen.

Naast het benutten van de krachten binnen het gezin gaan we ook op zoek naar probleem veroorzakende patronen. De hulpverlening gaat samen met uw gezin op zoek naar manieren om weer positief met elkaar in verbinding te komen en de patronen te doorbreken. Iedereen vanuit zijn eigen rol en met zijn eigen verantwoordelijkheid.

Met welke vragen kan ik bij jullie terecht?

Onze hulpverlening kan worden ingezet als er problemen zijn op één of meer van de volgende thema’s: 

  • Gezondheid

  • Emotionele behoeften

  • Veiligheid

  • Sociale netwerken

  • Ontwikkeling

  • Grenzen stellen

  • Structuur en regelmaat

  • Wonen

  • Geld 

Wilt u meer weten over gezinsbegeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Veelgestelde vragen 

Bieden jullie ook gezinsbegeleiding wanneer ouders gaan scheiden of gescheiden zijn?
Ja, ook in deze situatie kunnen wij gezinsbegeleiding bieden. Samen gaan we kijken of dit met één of met meerdere hulpverleners zal zijn, om voor iedereen een veilige samenwerking te bieden.
Wanneer ons gezin begeleiding krijgt, is er dan een vaste hulpverlener betrokken?

Vertrouwen en veiligheid staat bij ons voorop. Daarom zullen wij altijd ons best doen om één of meerdere vaste hulpverleners te koppelen aan uw gezin.

Is het mogelijk om naast gezinsbegeleiding, ook andere vormen van begeleiding en/of behandeling in te zetten voor individuele gezinsleden?

Bij Reggedok willen we graag doen wat nodig is. Dit maakt dat verschillende vormen van begeleiding en behandeling juist hand in hand gaan, om u hulp op maat te bieden. We werken vraaggericht en samen met u kijken we naar een passend hulpverleningsaanbod. Dit betekent dat begeleidingsvormen en behandeling zeker met elkaar gecombineerd kunnen worden. Doordat we alles onder één dak hebben, zijn er korte lijntjes en ontstaat er een fijne samenwerking.

Ons team

Kelly Teunissen

Ambulant hulpverlener

k.teunissen@reggedok.nl
06-51169806

Kelly

Lydia Ligtenberg-Voortman

Ambulant hulpverlener

l.voortman@reggedok.nl
06-12716855

Lydia

Eva Welhuis

Ambulant hulpverlener

e.welhuis@reggedok.nl
06-51153944

Eva

Contact