Begeleiding

Begeleiding

Wij begeleiden kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen bij verschillende hulpvragen. Wij proberen altijd maatwerk te leveren en soms is het nodig om verschillende vormen van hulpverlening tegelijk in te zetten. De verschillende begeleidingsvormen die wij aanbieden vindt u hieronder.

Individuele begeleiding

Ervaart u of uw kind moeilijkheden op verschillende leefgebieden? Dan kan hulpverlening door middel van ambulante begeleiding u daarin ondersteunen. Het doel? Uw zelfredzaamheid vergroten en u in uw eigen kracht zetten. Wij bieden individuele begeleiding aan de volgende groepen: kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.

Gezinsbegeleiding

Bij gezinsbegeleiding staat het gezin centraal. Als het niet goed gaat met één van de gezinsleden, dan heeft dit invloed op iedereen in het gezin. Onze hulpverlening is gericht op het opsporen van de krachten van uw gezin, deze te benutten en te versterken, zodat jullie als gezin in de toekomst zelfstandig verder kunnen.

Opvoedondersteuning

Opvoeden kan dankbaar, stimulerend en aangenaam zijn, maar soms ook zwaar, vermoeiend en frustrerend. De uitdaging voor elke ouder is om een liefdevolle en voorspelbare omgeving te creëren. Onze hulpverleners kunnen u helpen bij de uitdagingen die u als ouders tegenkomt tijdens de opvoeding van uw kinderen.

Groepsactiviteiten

Reggedok biedt diverse groepsactiviteiten aan voor verschillende doelgroepen met verschillende hulpvragen. Groepsactiviteiten bieden een kans om te werken aan individuele hulpvragen op een manier die aanvullend kan zijn op de individuele begeleiding.